CZAV boekt 3,8 miljoen euro winst

Over het boekjaar 2013-2014 realiseerde coöperatie CZAV een winst van 3,8 miljoen euro.

CZAV+boekt+3%2C8+miljoen+euro+winst
© CZAV

Het financieel resultaat van CZAV is een fractie hoger dan vorig jaar. De omzet in euro's groeide met 5 procent van 427 miljoen naar 448 miljoen euro. In volume nam de omzet zelfs toe met 8 procent door meer afzet onder leden en meer handelsactiviteiten in Nederland en België.

Gunstig beeld

Algemeen-directeur Antoon van Vugt van CZAV vindt dat het financieel resultaat een gunstig beeld laat zien. 'De winst van de coöperatie is geheel afkomstig uit deelnemingen en handelsactiviteiten die niet direct gericht zijn op de leden.' Voor nakorting aan leden nam CZAV 2 miljoen euro op in de boeken.

De omzet van CZAV in gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen steeg met respectievelijk 6 procent en 35 procent. Dat is voor een deel toe te schrijven aan het vroege voorjaar.

De omzet in granen daalde vanwege een lagere productprijs ten opzichte van 2012-2013 met 10 procent. Wel collecteerde CZAV 3 procent meer granen.

Vergroting marktaandeel

Volgens Van Vugt zet CZAV actief in op vergroting van het marktaandeel in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en België. De groei van de omzet in de uitbreidingsgebieden was de laatste jaren als substantieel, meldt de coöperatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer