Nieuwe speler in tomatenmarkt

Het is geen telersvereniging en geen handelsbedrijf, maar The Tomato Company in Maasland is wel een nieuwe speler in de afzet van tomaten. Onder deze naam willen de teeltbedrijven Red Harvest en Kwekerij Jan van Marrewijk marktgerichter gaan ondernemen.

De twee bedrijven zijn samen met verkoper Jakko Kompier oprichters en aandeelhouders van The Tomato Company. Kompier heeft zo’n twintig jaar ervaring in de verkoop van groenten.
The Tomato Company staat voor een totaal areaal van 53 hectare, waarvan 20 hectare belicht. Jaarrond biedt het bedrijf zeven soorten tomaten aan, waarbij het assortiment varieert van cocktail- tot vleestomaten.
Voor elk productsegment is een speelse Engelse naam bedacht, zoals Crispy Kriss en Delicate Tess. Deze namen passen bij de huisstijl van het bedrijf en beschrijven tevens het karakter van de vrucht, stelt het tomatenbedrijf. Een deel van de productie wordt onder contract verkocht, een deel via dag- en weekhandel.
The Tomato Company richt zich op kwaliteit, service en marktgericht ondernemen en kiest voor rassen die er in smaak boven het gemiddelde uitstijgen. De ondernemers van The Tomato Company omschrijven zichzelf dan ook als ‘smaakvoorvechters die niet meevaren op de stroom van almaar grotere volumes’, in de filosofie op hun website.
Het verpakken en verkopen gebeurt vanuit het voormalige pand van The Greenery in Maasland. De teeltlocaties van de telers staan verspreid door Nederland: 10 hectare in het Westland, zo’n 30 hectare in Dinteloord en 30 hectare in de Wieringermeer. De laatste uitbreidingen van de teeltbedrijven vonden in 2013 plaats.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer