Dit quotumjaar meer melk geproduceerd

Dit+quotumjaar+meer+melk+geproduceerd
© Nieuwe Oogst

In het huidige melkquotumjaar is tot en met november fors meer melk geproduceerd dan het quotumjaar ervoor. Door een lager vetpercentage is het aantal kilo's vet licht hoger.

Tot en met november werd 829,1 miljoen kilo melk geleverd. Dat is 1,6 procent meer dan in dezelfde periode in het melkquotumjaar 2013-2014.

Het gemiddelde vetpercentage daalde van 4,33 naar 4,28 procent. Hier bevatte de geleverde melk in totaal 354,9 miljoen kilo vet. Dit is 0,3 procent meer dan vorig jaar.

Overigens trappen veel melkveehouders nu op de rem, omdat de melkprijs is gedaald. Voor deze melkprijs is het minder interessant om melk te produceren, zeker wanneer ook superheffing moet worden betaald.

Dubbeltelling

Zo zijn er de laaste weken meer runderen geslacht. Aanvankelijk bracht de Rijksdiens Voor Ondernemend Nederland (RVO) naar buiten dat 15.338 runderenin week 49 met 15.338 runderen en record aantal dieren is geslacht. Hier was echter sprake van een dubbeltelling.

Het aantal slachtingen werd later gecorrigeerd naar 13.044. Het gecorrigeerde aantal is overigens nog altijd hoog.

De hoogte van de melkproductie werd gemeldt door het Productschap Zuivel in haar laatste Nieuwbrief Melkveehouderij, vlak voordat dit Productschap op 1 januari is opgeheven. Vele taken worden overgenomen door ZuivelNL

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer