LTO: zoek hulp tuinder in sterkere afzet

De bedragen die telers ook komend halfjaar vergoed kunnen krijgen na de Russische boycot zijn dusdanig laag en onder de kostprijs, dat LTO Nederland de ingreep van weinig betekenis acht voor de Nederlandse tuinbouwsector.

LTO%3A+zoek+hulp+tuinder+in+sterkere+afzet
© Nieuwe Oogst

LTO-voorzitter Albert Jan Maat hecht meer waarde aan overheidsinspanningen voor een sterkere positie op exportmarkten, om zo de pijn voor de sector op te kunnen vangen. Die kampt door het wegvallen van Rusland als afzetmarkt met prijsdalingen en overschotten.

Staatssecretaris Dijksma (EZ) maakte de verlenging van de steunmaatregelen woensdag bekend. De nieuwe maatregelen helpen ondernemers ook de komende periode om hun groenten en fruit bijvoorbeeld via de voedselbank een goede, sociale bestemming te geven, schrijft ze aan de Tweede Kamer.

Grote beurzen

Dijksma kondigt tevens een plan aan om nieuwe afzetmarkten aan te boren voor Nederlandse groenten en fruit. Ze verwijst voorts naar twee naderende, grote beurzen in Duitsland: de Grüne Woche in Berlijn en de Biofach in Neurenberg.

Extra inspanningen op dat vlak passen beter bij wat LTO Nederland voor ogen heeft.

GMO regeling

Over een tijdelijke regeling om zelf – via de GMO-regeling - overschotproducten uit de markt te kunnen nemen, is bij LTO Nederland niets bekend.

Voorzitter Nico van Ruiten (LTO Glaskracht Nederland): 'Daar hebben we nadrukkelijk om gevraagd, maar horen we nog niets over. Het is te hopen dat daar alsnog toestemming voor wordt gegeven.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer