Impuls+tuinbouwcluster+Lingewaard
Nieuws
© Nieuwe Oogst (Josien)

Impuls tuinbouwcluster Lingewaard

De gemeente Lingewaard wil de ontwikkeling van het Tuinbouwcluster Lingewaard een impuls geven. En is daarom gestart met het digitale platform 'Hier groeit iets moois'.

De herstructurering van het bestaande tuinbouwgebied Huissen-Angeren verloopt traag. Net als de gronduitgifte in Bergerden en op het Agropark. Samen vormen die gebieden het Tuinbouwcluster Lingewaard, dat 600 hectare beslaat.

Gemeente Lingewaard wil het gebied neerzetten als de perfecte vestigingsplek voor bestaande en nieuwe bedrijven. Er is nog een areaal van 100 hectare beschikbaar.

Groeisectoren

Lingewaard wil dan wel weten wat de groeisectoren zijn waarop de gemeente zich moet richten.
En welke randvoorwaarden rond samenwerking, energie & water en prijs doorslaggevend zijn voor de sector. En of bijvoorbeeld verbetering van de bereikbaarheid en verplaatsingssubsidies de ontwikkeling kunnen aanjagen.

Ontwikkelingsrichtingen

Omdat alleen ondernemers die vraag kunnen beantwoorden, legt de gemeente hen vier mogelijke ontwikkelingsrichtingen voor. Dat zijn: Most competitive place, Circular economy, Feed the hungry region (Local for Local) en The Valleys Production Lab.

De respons op deze voorstellen bepaalt mede de nieuwe ontwikkelingsstrategie van Lingewaard. Tuinders kunnen reageren op het digitale platform.

Weer

 • Woensdag
  7° / 0°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  7° / 5°
  80 %
Meer weer