Zuid-Holland: dialoog toekomst landbouw

Provincie Zuid-Holland heeft onlangs in Woubrugge de aftrap verricht voor een aantal dialoogsessies over de toekomst van de landbouw in de provincie.

Zuid%2DHolland%3A+dialoog+toekomst+landbouw
© Provincie Zuid-Holland

De provincie gaat daarbij in gesprek met onder meer boeren, natuur- en milieuorganisaties, bedrijven en andere overheden over de veehouderij en akkerbouw. De reden van deze gesprekken is dat de landbouw verandert, stelt de provincie.

De melkvee- en akkerbouwbedrijven groeien door schaalvergroting en innovatie. Zij kunnen op die manier meedoen in de internationale concurrentie op de wereldwijde voedselmarkt.

Inspelen

De provincie wil in een aantal dialoogsessies dieper ingaan op deze ontwikkelingen. 'Want alleen in samenspraak met anderen ontstaat antwoord op de vraag hoe de provincie op deze ontwikkelingen kan inspelen', meldt provincie Zuid-Holland.

'Het is van groot belang dat de kwaliteit van natuur, milieu en landschap op peil blijft, maar ook dat de boeren een goede toekomst hebben in Zuid-Holland en dat zij ondernemerschap kunnen ontwikkelen.'

Visies op de toekomst

De deelnemers aan de eerste dialoogsessie in Woubrugge hebben vooral hun visies gedeeld over de biodiversiteit, innovatie, kringlooplandbouw en de relatie tussen de boer en zijn omgeving.

In januari 2015 wordt de dialoog vervolgd . In 2015 houden Provinciale Staten een debat over de landbouw in Zuid-Holland en de rol van de provincie daarin.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer