Verwaijen%E2%80%99s+Marie+356+wint+zwartbont+oud%2E
Nieuws
© nieuwe oogst

Verwaijen’s Marie 356 wint zwartbont oud.

Goldwyn-dochter Marie 356 van Alex Verwaijen uit Beilen won het kampioenschap oudere koeien bij zwartbont.

Ze was qua frame beter dan Spirit-dochter Spirit Precilla van Theo van Vliet uit Nieuwlande, een koe met veel uitstraling.

Beide koeien wonnen ook hun rubriek. Marie 356 won zo de eerste rubriek oudere koeien. Het is een koe met veel lengte en melktype en een krachtig frame. Haar uier is eveneens top, waarbij het vaster is aangehecht dan de wat kleinere Luzana 177 (V. Niveau) van de firma De Groot uit Everdingen.

De wat oudmelkte New Moore Esmeralda 38 van maatschap Withaar-Broekman-Prent uit Nijeveen kreeg hier de 1C. Verder een correcte koe met droog beenwerk en een goed uier.

Goede uier en benen

Spirit Precillia won ook haar rubriek bij de oudste zwartbonten. Een koe met een fantastisch uier en goede benen. De vierdekalfs koe verwees daarmee Tellingen Esmeralda 33 (V. Shottle) van Roelof Krikken uit Echten naar 1B. De jury omschreef haar als een sterke koe met veel openheid. In de kampioenskeuring werd ze derde op tal.

De goed bewaarde Tellingen Lauren (V. Talent) eveneens uit stal Krikken heeft inmiddels voor de zevende keer gekalfd en blijft in goede vorm. Daarmee kwam ze nu in aanmerking voor de 1C-plaats.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer