Nico+Bons+fokker+van+het+Jaar
Nieuws
© Nieuwe oogst

Nico Bons fokker van het Jaar

Topfokker Nico Bons uit Ottoland is zaterdag tijdens de koeienshow HHH-show in Zwolle door een vakjury uitgeroepen tot fokker van het jaar. Hij dankt deze titel mede aan zijn keuringssuccessen op onder meer de laatste NRM en de vorige HHH-show.

Zo werd hij met Jasperdochter Bons-Holsteins Koba 191 algemeen kampioen op de NRM van afgelopen zomer.

Daarnaast kreeg hij de titel omdat hij een verdienstelijk internationaal jurylid is, onder meer in Canada.

Niet met koeien

Overigens was Bons deze keuring niet met koeien op de HHH-show. Hij kon dit om veterinaire redenen niet combineren met een internationale keuring in Lausanne. Tussen twee keuringen moet een quarantaineperiode zitten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer