Wijnker+wint+ook+roodbont+oud
Nieuws
© nieuwe oogst

Wijnker wint ook roodbont oud

Jakob Wijnker uit Avenhorn kan terugzien op een succesvolle HHH-show. Hij won twee zwartbonttitels en met Kite Advent-telg Zeedieker Roseanne Red ook bij de oudere roodbonten.

Het reservekampioenschap was hier voor de goed bewegende Blitz-dochter Marian 26 van Hendrik Arendsen Raedt uit Barchem.

Beiden wonnen ook hun rubrieken. Bij de rubriek oudste roodbonten won Zeedieker Roseanne Red vanwege haar een correct kruis en een goed en vast aangehecht uier. Ze blijft daarmee Classic-telg Tienmorgen Dora 512 van Johan Uenk uit Nijbroek voor.

Oudste koe

De oudste koe van deze keuring, Stouwdamshof Jacoba 19 (V. Stadel) van de familie Van ’t Hof uit het Gelderse Oosterwolde werd vanwege haar best bewaard frame op 1C in deze rubriek.

Bij de andere rubriek won Marjan 26, waarbij ze vanwege haar betere speenplaatsing boven Carmano-dochter J&G Redspot 36 van Jan en Gerrie Hoegen uit Ermelo komt. Deze koe werd derde op tal bij de kampioenskeuring.

De familie Engelen uit Grashoek kwam hier met de van een iets minder vast aangehecht uier voorziene Lawn Boy-telg Grashoek Dame 56 op de 1C-plek terecht. Een koe met een droog beenwerk en veel openheid in het frame.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  31° / 21°
  70 %
 • Vrijdag
  26° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
Meer weer