Rendement sierteelt 2014 sterk verbeterd

78 procent van de snijbloemen en potplantentelers sluit 2014 af met een positief resultaat. Dit is een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar.

Rendement+sierteelt+2014+sterk+verbeterd
© Nieuwe Oogst

Voor glasgroentetelers nam het rendement juist af ten opzichte van 2013. Bijna 65 procent ervaart 2014 als een slechter jaar. Minder dan de helft verwacht 2014 positief af te sluiten.

DAt blijkt uit de jaarlijkse ledenenquête van LTO Glaskracht Nederland naar de economische situatie op de glastuinbouwbedrijven.

Sierteelt

Voor de sierteelt zijn vooral de betere productprijzen en de meevallende energiekosten de oorzaak van het betere resultaat. De prijzen bij de glasgroentetelers lieten juist te wensen over.

Van die groep ervaart bijna 70 procent dat de productprijzen onder druk staan, terwijl dit in 2013 door 40 procent van de glasgroentetelers werd aangegeven.

Investeren

Door de sierteeltondernemers wordt momenteel het meest geïnvesteerd. Hierbij gaat het voornamelijk om vervangingsinvesteringen gevolgd door energiebesparende investeringen.

Het vertrouwen in de toekomst is afgenomen. Van de respondenten ziet 28 procent de toekomst van de Nederlandse glastuinbouw somber in. Een stijging van 10 procent ten opzichte van 2013.

Toekomstperspectief

Het vertrouwen in het toekomstperspectief van het eigen bedrijf ligt aanzienlijk hoger, namelijk op 58 procent. Bijna 90 procent van de bedrijven verwacht het bedrijf de volgende vijf jaar voort te zetten of verder te ontwikkelen.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer