Kavelruil Groot-Wilnis Vinkeveen rond

De kavelruil Groot Wilnis-Vinkeveen en Oukoop is binnen een jaar afgerond. In totaal 27 partijen, waarvan 22 boeren, ruilen 300 hectare grond.

Kavelruil+Groot%2DWilnis+Vinkeveen+rond
© Koen van Wijk

De kavelruil wordt maandag met de aktepassering bezegeld in Nieuwer ter Aa. In de ruil wordt ruim 150 hectare BBL-grond verkocht, 300 hectare grond geruild en een draslandverbinding van 65 hectare in Groot Wilnis-Vinkeveen gerealiseerd.

Ook gaan vijftien agrariërs aan de slag om de draslandverbinding tussen Armenland Ruwiel bij Portengen naar het ecoduct onder de A2 bij Vinkeveen te realiseren. Hierdoor worden de Nieuwkoopse en Vinkeveense Plassen met elkaar verbonden.

Natste landbouwpercelen

De boeren brengen daarvoor hun natste landbouwpercelen in. Ter compensatie brengt provincie Utrecht BBL-grond in. Door de ruiling moeten de boeren op de drogere beter uit de voeten kunnen, mede ook door de aanleg van onderwaterdrainage.

De kavelruil is opgezet volgens de methode Verkavelen voor Groei, waarbij de agrariërs met elkaar een ruilplan maken.

Snel gegaan

'Het is heel snel gegaan', zegt voorzitter Dick Boogaard van de stuurgroep Groot Wilnis-Vinkveen die de kavelruil in opdracht van de provincie heeft uitgevoerd.

'We wilden af van het praten. We hebben iedereen bij elkaar geroepen om gewoon aan de slag te gaan. Ook brachten we BBL-gronden in.'

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer