In paar maanden 200 hectare geruild

Zo’n 35 boeren en tuinders uit gemeente Reusel-De Mierden hebben maandagmiddag een principe-akkoord bereikt over hun verbeterde verkaveling. De ‘turboruil’ is in een tijdsbestek van een paar maanden rondgekomen.

In+paar+maanden+200+hectare+geruild
© zlto Rob Schrauwen

Veel tevreden gezichten maandag in het gemeentehuis van Reusel-De Mierden. Daar kwamen boeren en tuinders, vertegenwoordigers van gemeente, ZLTO, waterschap en het Groen Ontwikkelbedrijf samen voor de tweede en laatste schetssessie van de Kavelruil Reusel-De Mierden.

Taxaties rond

‘De laatste puntjes zijn op de i gezet’, vat ZLTO-projectleider Rob Schrauwen de middag samen. ‘Want behalve de laatste ruilingen zijn nu ook de individuele taxaties van inbreng en toedeling bekend en weet iedereen waar nog vergunningen nodig zijn van gemeente of waterschap.’

Aan het eind van de middag stokte de teller op 160 hectare aan agrarische structuurversterking en 35 hectare aan nieuwe natuur. Bovendien zijn nog een paar hectares vrijgeruild voor het behalen van waterschapsdoelen.

Open eindjes

‘Wel zijn er nog een paar open eindjes die we de komende tijd dicht hopen te leggen maar dat we in een proces van een paar maanden zo’n 200 hectare hebben weten te ruilen is een mooi resultaat.’

· Lees meer hierover zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer