Verkaveling+Reusel+%2D+De+Mierden+gestart
Nieuws
© zlto

Verkaveling Reusel - De Mierden gestart

Tientallen grondbezitters gaan dit najaar en deze winter kavel ruilen in gemeente Reusel - De Mierden. De Brabantse gedeputeerde Yves de Boer en wethouder Cees van de Ven gaven gisteravond het officiële startsein

Van de Ven is blij met het enthousiasme van alle partners, maar vooral met het grote aantal deelnemers. 'Nu al zijn er 45 aanmeldingen van boeren, dus dat wordt een behoorlijk grote operatie binnen onze gemeente.'

Onder meer provincie, gemeente, Brabants Landschap, Waterschap de Dommel en ZLTO werken intensief samen om de ruilingen binnen enkele maanden te realiseren. Doel is structuurverbetering voor de landbouw, realisatie van de EHS en realisatie van waterdoelen.

Voorbeeldaanpak

Gedeputeerde Yves de Boer feliciteerde de wethouder en de gebiedspartners met de mooie start van het project Verkavelen voor Toekomst. 'De provincie ziet dit project als voorbeeld dat navolging verdient in andere delen van de provincie.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 3°
  20 %
Meer weer