EC: melkprijs op 35 cent per kilo

De melkprijs zal de komende 10 jaar stevig op 35 cent blijven. Dat stelt Pierluigi Londero, hoofd van eenheid agrarische prognoses van de Europese Commissie.

EC%3A+melkprijs+op+35+cent+per+kilo
© delaval

'Melk blijft het witte goud. Ondanks de moeilijke marktomstandigheden van dit moment', zei Londero vrijdag tijdens een bijeenkomst over de vooruitzichten voor agrarische markten in Brussel.

Verschuiven

Naar verwachting verschuift de melkproductie naar gebieden waar de productiekosten laag zijn, aldus Londero. 'Denk daarbij aan landen als Nederland, Groot-Brittannië, Polen, Ierland, Denemarken, Frankrijk en Duitsland.'

De melkproductie in noordelijke en zuidelijke landen, zoals Spanje, Griekenland, Zweden en Finland neemt af. De productiekosten zijn daar te hoog.

Polen

'Polen wordt een grote melkproducent', zegt Londero. 'Het land wordt daarmee een grote concurrent voor melkproducenten in andere Oost-Europese landen.'

Stijging

Volgens de prognoses stijgt de melkproductie in Europa door de stijgende vraag op binnenlandse en de wereldmarkt. De extra geproduceerde melk zal terechtkomen in kaas en melkpoeder.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer