Minder melkproductie door longworm

Een longworminfectie doet de melkproductie dalen. Dat blijkt uit een onderzoek van GD Diergezondheid en WUR Livestock research. Dat meldt GD Diergezondheid in Veekijker.
Komt vaker voor

Minder+melkproductie+door+longworm
© Arno de Snoo

Melkveebedrijven waar veel antistoffen voor longworm worden gevonden, hebben gemiddeld een lagere melkproductie. Dat een longworminfectie tot een dalende melkproductie zou leiden, werd al sterk vermoed.

Met behulp van statistische analysemodellen is gekeken naar het effect van een longworminfectie op het aantal kilogram melk en de melkvet- en eiwitpercentages in de zomer (juni en augustus) en in het najaar (september tot eind oktober).

Het onderzoek is uitgevoerd door MPR-data, door ruim honderd bedrijven met een gunstige uitslag te vergelijken met ruim honderd bedrijven met een ongunstige uitslag voor longworm (in de maanden augustus en oktober, 2013).

De laatste jaren wordt steeds vaker een longworminfectie bij melkvee geconstateerd.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer