2013 wereldwijd beter jaar melkveehouders

Door enerzijds een hogere melkprijs en anderzijds lagere kosten was in 2013 het inkomen op melkveebedrijven wereldwijd hoger dan in 2012. De stijging was het hoogst in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

2013+wereldwijd+beter+jaar+melkveehouders
© jos thelosen

Dat staat in het onlangs verschenen 'IFCN Dairy report 2014'.

De lage melkprijs in 2012, de hoge voerkosten en weerseffecten leidden tot een lagere melkproductie in begin 2013. De melkprijs steeg daardoor daardoor wereld met 27 procent tot een gemiddelde melkprijs van 50,6 Amerikaanse dollar per 100 kilo ECM ('energy corrected milk').

De gemiddelde kostprijs van melk daalde wereldwijd met 0,7 dollar naar een niveau van 46,5 dollar per 100 kilo ECM.

Honderd landen

Naast kostprijsvergelijkingen en melkprijsontwikkelingen, staat in het rapport een melkproductieprofiel van honderd landen. Deze landen vertegenwoordigen circa 98 procent van de melkproductie in de wereld.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer