Natuursubsidie+dubbel+uitgekeerd
Nieuws
© Fietsenwandelweb.nl

Natuursubsidie dubbel uitgekeerd

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gaat in opdracht van provincie Noord-Holland de teveel verstrekte subsidie verrekenen met de natuurbeheerders.

Voor dezelfde natuurgebieden is uit twee regelingen tegelijk subsidie verstrekt, terwijl maar op één regeling aanspraak kon worden gemaakt.

Natuurbeheerders kunnen bij de provincie subsidie aanvragen voor het beheer van natuurgebiedjes op eilanden. Dit brengt extra kosten met zich mee, omdat materieel of vee varend moet worden verplaatst.

Controle

Boeren die deze eilanden pachtten van natuurbeheerders konden voor het agrarisch gebruik daarvan bij de rijksoverheid een vaarlandtoeslag aanvragen. Bij een controle door de RVO is gebleken dat zowel natuurbeheerorganisaties, als hun agrarische pachters voor dezelfde terreinen subsidie ontvingen.

Natuurbeheerders en pachters wisten dit niet van elkaar doordat het om verschillende regelingen gaat voor verschillende doelgroepen.

Opdracht

Provincie Noord-Holland heeft RVO opdracht gegeven te bepalen hoeveel subsidie teveel is uitgekeerd en aan welke organisaties. De teveel uitgekeerde subsidie wordt verrekend met subsidie voor het natuurbeheer dat door de natuurbeheerders in 2014 is uitgevoerd. Dit wordt naar verwachting begin januari 2015 afgerond.

Subsidie uit beide regelingen is in de toekomst niet meer mogelijk. De rijksoverheid heeft haar subsidieregeling per 1 januari 2015 laten vervallen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  16° / 11°
  90 %
Meer weer