Verzet+Vogelbescherming+tegen+ganzenplan
Nieuws
© Hans Pietersma

Verzet Vogelbescherming tegen ganzenplan

Vogelbescherming Nederland tekent bezwaar aan tegen het ganzenbeleid van provincie Overijssel. Overijssel is de enige provincie waar komende winter geen winterrust voor trekganzen is ingesteld.

Volgens Vogelbescherming gaat de provincie daarmee niet alleen voorbij aan de verantwoordelijkheid die zij heeft voor de opvang van trekganzen, maar overschrijdt daarmee ook internationale wet- en regelgeving.

Vogelbescherming vecht daarom de ontheffing aan. De organisatie start een juridische procedure met als doel de provincie te bewegen de (inter)nationale wet- en regelgeving te respecteren en toe te zien op een adequate en rechtmatige bescherming van ganzen.

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  65 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer