Ovengedroogde Hollandse tomaten

Duijvestijn Tomaten uit Pijnacker heeft een droogmachine ontwikkeld waarmee zelfgekweekte tomaten worden gedroogd tot ovengedroogde tomaten en tomenades.

Ovengedroogde+Hollandse+tomaten
© Duijvestijn Tomaten

De warmte die wordt gebruikt, komt uit een duurzame aardwarmtebron. Die wordt tevens gebruikt voor de verwarming van de kassen waarin de tomaten worden geteeld. Deze combinatie leidt tot een totaal nieuw concept in het tomaten-tapas assortiment.

Na een gedegen voorbereiding en selectie van tomatenvariëteiten, worden op een duurzame en voedselveilige wijze vers gekweekte tomaten uit de eigen kwekerij gedroogd. Het droogproces vindt op een milieuvriendelijke wijze plaats met behulp van warm water uit de aardwarmtebron.

Aardwarmte

Het drogen met aardwarmte geeft deze tomaten een unieke receptuur en heeft ten opzichte van buitenlands zongedroogd product het voordeel dat de zachte textuur van de tomaat behouden blijft.

Tevens zorgt deze techniek ervoor dat er een minimale hoeveelheid olijfolie nodig is, de smaak intens blijft en het product rijk is aan vitamines.

Koelvers

Duijvestijn Tomaten heeft momenteel een assortiment van ovengedroogde Hollandse tomaten en tomenades. De ovengedroogde tomaten zijn er in de smaakvarianten naturel, knoflook en oregano, rozemarijn en tijm.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer