Dijksma%3A+alle+koeien+weidegang+niet+haalbaar
Nieuws
© Harry Tielman

Dijksma: alle koeien weidegang niet haalbaar

Weidegang voor alle koeien in Nederland is niet haalbaar. Dat stelt staatssecretaris Sharon Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer.

De Tweede Kamer nam onlangs een motie aan waarin werd gesteld dat de regering regelgeving moet voorbereiden om te zorgen voor weidegang voor alle Nederlandse koeien.

Maar volgens Dijksma is een harde doelstellingen van 'alle koeien weidegang' niet haalbaar. 'Ik wil weidegang zoveel mogelijk bevorderen. Maar weidegang voor alle koeien lijkt me niet haalbaar omdat dit voor een deel van de melkveebedrijven grote praktische bezwaren heeft en grote gevolgen voor de continuïteit.

Weidepremie

Dijksma geeft wel aan verdere actie te willen nemen om weidegang te bevorderen. Ook geeft zij aan dat de zuivelsector instrumenten, zoals weidepremie, in handen heeft om weidegang te bevorderen.

Promoten

De partijen bij het Convenant Weidegang hebben een belangrijke rol in het aanbieden en promoten van weidezuivel, het ondersteunen van melkveehouders die weidegang op hun bedrijf toepassen en het geven van advies over weidegang, laat Dijksma weten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer