Precisielandbouw+op+Spruitkoolboulevard
Nieuws
© Yvonne Hurkens

Precisielandbouw op Spruitkoolboulevard

Spruitkool telen is topsport. Het aantal topsporters neemt echter af. Zaterdag 15 november staan tijdens de Spruitkoolboulevard in Westmaas alle ontwikkelingen op een rij die spruitentelers helpen om te blijven scoren. Daarbij is er veel aandacht voor precisielandbouw.

Tijdens de Spruitkoolboulevard is er speciale aandacht voor precisielandbouw, behandeld door spreker Jacob van den Borne, akkerbouwer uit Reusel en al sinds 2007 bezig met precisielandbouw. Hij gaat zaterdag in op de toepassingsmogelijkheden van gewas- en bodemsensing in de praktijk.

De pionier heeft samen met onder meer Wageningen UR en Universiteit Gent onderzoek gedaan naar nuttige data en de meest geschikte apparatuur voor precisielandbouw.

Veldproeven

Verder komen alle veldproeven aan de orde die de afgelopen twee seizoenen zijn uitgevoerd op de locatie van PPO Westmaas. Deze zijn gericht op de thema’s slakkenbestrijding, onkruidbestrijding, insecticiden, schimmelbestrijding en rijenbemesting.

Het programma is deels buiten en deels binnen in het 'Spruitkoolcafe', in de loods van PPO Westmaas, waar stands van vele toeleveranciers te bezoeken zijn.
De Spruitkoolboulevard wordt georganiseerd door DLV Plant en ZLTO- en LLTB-team vollegrond in samenwerking met Agrifirm, CZAV en Van Iperen.

. Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer