Goes houdt vast aan bestaande fritesnotering

Landbeurs Goes gaat niet net als Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland (LNCN) in Emmeloord over tot opsplitsing van de fritesnotering.

Goes+houdt+vast+aan+bestaande+fritesnotering
© Nieuwe Oogst

Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland (LNCN) kondigde gisteren aan voor de fritesnotering droog uit de schuur dit jaar dezelfde systematiek te volgen als voor de aflandnotering.

Dat houdt in dat er twee noteringen komen. Eén voor in Nederland geteelde fritesaardappelen die bestemd zijn voor de fritesverwerking in Nederland, België en Duitsland en één voor fritesaardappelen ook in Nederland geteeld maar dan voor overige bestemmingen.

Geen draagvlak

In tegenstelling tot LNCN heeft de beurs in Goes nu besloten om voor droog uit de schuur vast te houden aan één notering voor fritesaardappelen. Beursvoorzitter en ZLTO-bestuurder Adrie Bossers vertelt dat er bij de achterban van landbouwbeurs Goes geen draagvlak is om de lijn van LNCN te volgen.

'Wij zijn van mening dat het uitsluiten van de fritesaardappelen voor speciale bestemmingen ten koste gaat van de marktbeweging. Juist deze aardappelen geven vaak een impuls aan de markt'.

Mening peilen

ZLTO plaatst komend winterseizoen de discussie rond de fritesnoteringen op de agenda voor de sectoravonden akkerbouw. 'We willen uitvoerig de mening van onze leden peilen om tot een definitief oordeel te komen', meldt Bossers.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -1°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  9° / -3°
  10 %
Meer weer