Voedingsclaims groenten in kaart

Axon Advocaten heeft in opdracht van Kenniscentrum Plantenstoffen in kaart gebracht welke voedingsclaims voor de tuinbouw commercieel interessant zijn.

Voedingsclaims+groenten+in+kaart
© Nieuwe Oogst

Met deze scan wil het kenniscentrum het gebruik van claims stimuleren. De Nederlandse tuinbouw kan zich hiermee beter onderscheiden, zegt het Kenniscentrum.

Marketing en veredeling

Axon Advocaten heeft in de scan 13 van de 29 toegestane voedingsclaims geselecteerd, die volgens het kantoor uit marketingoogpunt waardevol zijn voor veredelaars, telers en andere tuinbouwbedrijven. Daarbij geeft het kantoor een toelichting op de voorwaarden voor gebruik.

'Nu bekend is welke voedingsclaims relevant zijn voor groenten, wordt het mogelijk de marketing daarop aan te passen of het product gericht te veredelen of te telen', zegt directeur Leon Mur van Kenniscentrum Plantenstoffen.

Onduidelijkheid

Sinds de European Food and Safety Authority (EFSA) in 2012 met aangepaste regelgeving voor voedingsclaims kwam, heerst onduidelijkheid over wat wel en niet is toegestaan.

'Telers, handelaren en verwerkers zijn in sommige gevallen terughoudend geworden in het gebruik van voedingsclaims', merkt het kenniscentrum. 'Mogelijk kan de inventarisatie hierin verandering brengen.'

Uitkomsten

De uitkomsten van de scan (in de Engelse taal) zijn te vinden in deze bijlage en deze bijlage.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 4°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    40 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    50 %
Meer weer