GroentenFruitBureau maakt doorstart

Het GroentenFruitBureau maakt een doorstart. De organisatie gaat partijen in de groente- en fruitsector helpen bij de aanvraag van promotiesubsidies in Brussel.

GroentenFruitBureau+maakt+doorstart
© groentenfruitbureau

De nieuwe opzet van het bureau houdt in dat een veel kleinere organisatie dan de oude verder gaat. De voormalige promotieorganisatie wordt een uitvoerend orgaan dat wordt ondergebracht bij Florpartners in Honselersdijk, een adviesbureau in de tuinbouwsector.

Initiatief sector

Het initiatief om het bureau op deze nieuwe leest te schoeien komt van diverse sectorpartijen, zoals het GroentenFruit Huis en de Nederlandse Fruittelers Organisatie, zegt Ad Klaassen, voorzitter van het aangepaste GroentenFruitBureau.

Het GroentenFruitBureau was het marketingcommunicatiebureau van de sector dat zich inzette voor groente- en fruitcampagnes, zoals 2x2. Via het bureau liepen ook collectieve campagnes die in aanmerking kwamen voor subsidie uit Brussel.

Expertise behouden

Met het bureau in afgeslankte vorm wil de groente- en fruitsector die specifieke expertise behouden: de nieuwe organisatie gaat partijen helpen bij subsidieaanvragen voor promotiecampagnes bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Europese Unie.

Tot eind 2015 heeft het bureau een budget om zichzelf te bedruipen. Volgens Klaassen is het de bedoeling dat klanten in de toekomst betalen voor de diensten.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer