Geen+topoogst+voor+Nederlandse+uien
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Geen topoogst voor Nederlandse uien

Uit de praktijk komen volgens Bureau Uienmarkt Informatie (BUI) steeds meer geluiden dat de Nederlandse uienoogst dit jaar geen topper is.

Met het naderende einde van de oogst ontstaat een steeds beter beeld van de opbrengsten. Telers ervaren daarbij vaak dat hun uienbewaring minder vol zit dan verwacht, meldt BUI.

Het lijkt erop dat de nagroei dit jaar is tegenvallen vanwege het koude en natte weer in augustus. De eerste indruk van de kwaliteit van de uien is positief.

Werkvoorraden

Op de markt verloopt de vraag naar en afzet van uien goed. De werkvoorraden van sorteerbedrijven slinken snel, bericht BUI. Het prijsverloop van de uien in de aflandperiode eindigt opwaarts en is vast gestemd.

Opvallend onder de huidige bestemmingen is de afzet naar Brazilië. De vraag vanuit dit Zuid-Amerikaanse land is groot zodat er ruimte onder de sorteerders wordt gezocht om de orders tijdig ingevuld te krijgen.

Vliegende start

De exportcijfers die tot nu toe bekend zijn, breken record op record. Het uienseizoen kent een nog nooit eerder vertoonde vliegende start, aldus BUI.

De combinatie van beschikbaarheid, kwaliteit en een gunstige prijsstelling geven Nederlandse exporteurs alle gelegenheid om de brede vraag naar uien in te kunnen vullen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer