Rijnland schrapt helft regels waterschap

Het hoogheemraadschap van Rijnland heeft de helft van alle waterschapsregels geschrapt. Dit verlaagt de regeldruk voor bedrijven, burgers en overheden. Ook bespaart het schap 300.000 euro.

Rijnland+schrapt+helft+regels+waterschap
© Hoogheemraadschap van Rijnland

Waar het waterschap eerst een groot aantal regels opstelde om alle problemen voor te zijn, is een groot deel daarvan geschrapt. Deze regels staan vervat in de ‘Keur’. Daarvan is nu de helft geschrapt.

Primeur

Met deze nieuwe Keur heeft Rijnland een primeur. Als eerste waterschap verlaat Rijnland een systeem waarin regels worden gesteld vanuit een ‘nee, tenzij’-benadering. In plaats daarvan hanteert het hoogheemraadschap ‘ja, tenzij’.

Dit betekent dat Rijnland uitgaat van vertrouwen en verantwoordelijkheid van burgers en bedrijven en alleen regels opstelt wanneer dit noodzakelijk is.

Uitvoeringsregels

Op 24 september heeft het algemeen bestuur een nieuwe concept Keur vastgesteld. Naast deze Keur is een concept van de uitvoeringsregels vastgesteld.

In de periode van 15 oktober tot en met 26 november 2014 kunnen burgers, bedrijven en overheden hun zienswijze op de concepten inbrengen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer