Noodpompen+bij+Stichtse+Rijnlanden
Nieuws
© Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Noodpompen bij Stichtse Rijnlanden

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft maandag na de hevige regenval drie noodpompen ingezet bij gemaal De Tol in Kockengen. Gisteravond bleek dat effect te sorteren.

De peilen in het dorp Kockengen zijn aan het zakken. Het water in het dorp stond maandagavond nog 20 centimeter hoger dan normaal. Dat meldt het waterschap.

Om het dorp Kockengen zo snel mogelijk droog te krijgen, zijn maandagmiddag de stuwen Kortrijk en Portengen omhoog gezet. Dat veroorzaakte echter wateroverlast in Laag-Nieuwkoop en Portengen.

Stuwen

Omdat de peilen in het dorp Kockengen nu snel dalen worden de stuwen Kortrijk en Portengen weer omlaag gezet.

Ook plaatste het waterschap maandagavond bij het nieuwe gemaal Haarrijn langs de A2 in Maarssenbroek, dat in aanbouw is, nog twee extra noodpompen. Die moeten zorgen voor lagere peilen in Laag-Nieuwkoop en Maarssenbroek.

Kletsnatte polders

De verwachting is, dat het nog wel enkele dagen duurt voordat al het water uit de kletsnatte polders is weggepompt. Gemiddeld kunnen de gemalen zo'n 20 millimeter water per etmaal wegmalen. In Harmelen viel 80 millimeter neerslag in de nacht en ochtend van maandag.

Weer

 • Maandag
  8° / -2°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  8° / -1°
  30 %
Meer weer