Huishan Dairy en RFC integreren productie

Het Chinese Huishan Dairy en Royal FrieslandCampina (RFC) hebben een joint venture opgericht voor een volledig geïntegreerde productieketen voor kindervoeding in China.

Huishan+Dairy+en+RFC+integreren+productie
© Vilt.be

Het is de eerste joint venture tussen een Chinees en een buitenlands zuivelbedrijf die in dat land kindervoeding gaat produceren, vermarkten en distribueren. Beide bedrijven krijgen er een belang van 50 procent in.

Huishan blijft haar eigen merken in de markt zetten en de productie van het RFC-merk Friso vindt exclusief in Nederland plaats. Ook blijft FrieslandCampina dit merk zelfstandig in China verkopen.

Hoogwaardige kwaliteit

De twee bedrijven willen met de joint venture daarnaast een nieuw merk kindervoeding op de Chinese markt introduceren. Onder dit nieuwe merk wordt hoogwaardige kwaliteitskindervoeding geproduceerd.

Dat gebeurt op basis van een volledig geïntegreerde keten. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de hoogwaardige productieketen van Huishan en de internationale kennis en ervaring van FrieslandCampina.

Moderne zuivelproductiefaciliteit

De joint venture wordt eigenaar van de moderne zuivelproductiefaciliteit van Huishan in Xiushui (Shenyang). De boerderijmelk wordt geleverd door de eigen melkveebedrijven van Huishan.

FrieslandCampina stelt haar verkoop- en distributienetwerk in China ter beschikking. Dat geldt tevens voor haar kennis en ervaring op het gebied van het opzetten van een productieketen voor kindervoeding en de branding en marketing daarvan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer