Lectoraat+Aardappelketen+bij+CAH+Vilentum
Nieuws
© CAH Vilentum Dronten

Lectoraat Aardappelketen bij CAH Vilentum

CAH Vilentum in Dronten krijgt met ingang van 1 november een lectoraat Aardappelketen en sectorinnovatie.

In samenwerking met Agrofoodcluster Emmeloord heeft de hogeschoolfaculteit Peter Kooman benoemd tot lector. Kooman vormt de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven in de aardappelsector.

Het lectoraat Aardappelketen en sectorinnovatie past volgens CAH Vilentum heel goed bij de Aeres Groep, waarvan de hoge school onderdeel is. De Aeres Groep neemt deel aan World Potato City, een pijler van Agrofoodcluster Emmeloord.

Big data analyse

Het onderzoek binnen het lectoraat zal de hele aardappelketen bestrijken waarbij aandacht wordt besteed aan veredeling, pootgoedproductie, bewaartechnologie, teelt en productontwikkeling en big data analyse.

Peter Kooman zal als lector nauw samenwerken met de NAK en andere partijen die vertegenwoordigd zijn in het Agrofoodcluster.

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  5° / -1°
  30 %
Meer weer