Weinig+handel+in+vrije+aardappelen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Weinig handel in vrije aardappelen

De actuele aardappelmarkt biedt momenteel weinig ruimte voor de afzet van vrije fritesaardappelen.

De uitbetalingsprijs voor aflandlevering van meeleveraardappelen varieert volgens Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) van 1,50 euro voor Felsina, tot 2,50 euro voor Fontane en 3 euro voor Innovator.

Alle prijzen zijn in euro's per 100 kilo. De informatie van BAI wordt bevestigd door de transacties die gepubliceerd staan op de website van Agriprins.

Levering april

Ook voor het eerst sinds lange tijd zijn er transacties voor levering later in het seizoen. Voor Fontane, Markies, Challenger en onder meer Ramos wordt op levering in april een prijs van 6 euro betaald. Dit prijsniveau komt overeen met de huidige termijnnotering voor het aprilcontract.

De lage marktprijs zorgt er volgens BAI voor dat er naast een redelijke exportafzet ook meer volume aardappelen door de verpakkers wordt afgenomen. Diverse supermarktketens in Europa benutten de lage inkoopprijzen om te stunten met aardappelen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 13°
  60 %
Meer weer