Eerste afland fritesnotering 2 tot 3 euro

LNCN (Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland) noteerde eerder vandaag de eerste afland fritesaardappelen op 2 tot 3 euro per 100 kilo.

Eerste+afland+fritesnotering+2+tot+3+euro
© Nieuwe Oogst

Deze notering geldt voor fritesaardappelen die in Nederland zijn geteeld en als bestemming de verwerkende industrie in Nederland, Duitsland of België hebben. Fritesaardappelen met een andere bestemming zijn niet genoteerd vanwege te weinig transacties.

De noteringscommissie omschrijft de aardappelmarkt als flauw.

Primeur

De landbouwbeurs in Goes had vorige week de primeur van de aflandnotering.

In een toelichting bij de eerste notering in Emmeloord vertelt voorzitter Jan Douma van LNCN dat het overleg met vertegenwoordigers van de aardappelhandel en de verwerkende industrie om te komen tot de aflandnotering moeizaam is verlopen.

Uitzonderlijke transacties

De handel en verwerkende industrie willen uitzonderlijke transacties bij voorkeur buiten de noteringen houden. De landbouwbeurzen willen juist zoveel mogelijk transacties meenemen in de noteringen.

'We streven ernaar om voor de telers ook vanuit Nederland over een langere periode marktinformatie te kunnen geven. Wachten op de notering droog uit de schuur vanaf 1 november duurt te lang. Veel handel heeft dan al plaatsgevonden', aldus Douma.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer