'Slacht geen schaap voor Offerfeest'

Slacht deze zaterdag op dierendag geen schaap voor het Offerfeest. Die oproep doen dierenwelzijnsorganisaties aan moslims. Jaarlijks worden zo'n 35.000 dieren voor het Offerfeest ritueel geslacht.

%27Slacht+geen+schaap+voor+Offerfeest%27
© Ruben Meijerink

Het Offerfeest en dierendag vallen dit jaar samen op 4 oktober. 'Wij, dierenvrienden, die dag in dag uit opkomen voor de rechten van dieren, vinden dit een wrange samenloop van omstandigheden', geven de dierenwelzijnsorganisaties in een verklaring aan.

'Juist op deze dag staan niet alleen wij, maar ook veel andere mensen stil bij het leed dat dieren op allerlei gebied wordt aangedaan, onder meer in de vee-industrie, de proefdierlaboratoria, de bontfokkerijen en de jacht.'

Stuur geld

Volgens de Koran is het geoorloofd om in plaats van een dier geld te offeren en te sturen naar arme mensen in eigen land of arme mensen, vluchtelingen en oorlogsslachtoffers in andere landen.

‘Steeds meer moslims kiezen om hun offer te sturen naar gebieden waar mensen zeer arm zijn', laat voorzitter Rasit Bal van het Contactorgaan Moslims en Overheid in reactie op de oproep weten.

'De aangesloten moskeeorganisaties collecteren de 'offergelden' van moslims en die worden besteed daar waar de behoefte zeer groot is.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer