Aardwetenschappen wil minder eerstejaars

Om de kwaliteit van het onderwijs te kunnen waarborgen, behoort een studentenstop bij de opleiding aardwetenschappen van Universiteit Utrecht tot de mogelijkheden.

Aardwetenschappen+wil+minder+eerstejaars
© Universiteit Utrecht

Het aantal eerstejaars aardwetenschappenstudenten is de laatste jaren fors gestegen. Waren er in collegejaar 2009-2010 nog 94 eerstejaars, dit nieuwe collegejaar zijn er zo'n 190 nieuwe studenten.

De groeiende stroom eerstejaars is een punt van zorg voor de opleiding, geeft hoogleraar geofysica en departementshoofd Cor Langereis aan.

Groeiende interesse

Die groeiende interesse voor aardwetenschappen komt volgens Langereis mogelijk door het feit dat de opleiding heel goed staat aangeschreven in de keuzegidsen.

'We komen daardoor jaar in jaar uit als beste aardwetenschappenopleiding uit de bus. Bovendien is het carrièreperspectief voor afgestudeerde aardwetenschappers momenteel erg goed.'

Numerus fixus

Het opleidingsbestuur overweegt nu een numerus fixus in te stellen. 'Het besluit is nog niet definitief, maar moet in elk geval voor de open dagen van eind november worden genomen', stelt Langereis.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer