Safariovernachtingen Oostvaardersplassen

Er liggen plannen voor exclusieve hotels, lodges en kampementen met safaritenten in natuurgebieden als de Oostvaardersplassen. Dat levert geld op, maar voorwaarde is wel dat deze het landschap niet aantasten, meldt InnovatieNetwerk.

Safariovernachtingen+Oostvaardersplassen
© InnovatieNetwerk

Het overdag recreëren in de natuur wordt in ons land door vrijwel iedereen toegejuicht, geeft programmamanager recreatie Hans Hillebrand van het ministerie van Economische Zaken aan.

'Daar staat tegenover dat overnachten in de natuur over het algemeen als onwenselijk en schadelijk wordt beschouwd.'

Krugerpark.nl

Project Krugerpark.nl moet daar volgens Hillebrand verandering inbrengen. 'We draaien daarin deze gedachte om en gaan ervan uit dat recreatief overnachten in de natuur – mits goed aangepakt – juist heel positief is.'

Om te beoordelen of het concept haalbaar is, wordt begonnen met een inhoudelijke en financiële uitwerking voor de Oostvaardersplassen.

Schiphol

Voor dit gebied is gekozen omdat er veel informatie over voorhanden is en door zijn gunstige ligging ten opzichte van Schiphol ook potentie heeft voor de internationale markt.

'Belangrijkste conclusie van de verkenning is dat in dit gebied meerdere innovatieve verblijfsconcepten inhoudelijk en financieel haalbaar zijn', stelt Hillebrand.

Negatieve natuureffecten

Het brengt ruim voldoende geld in het laatje om mogelijke kleine negatieve natuureffecten aan te pakken. 'Daardoor kan netto een flinke natuurwinst worden gerealiseerd', verzekert Hillebrand.

Hij geeft aan dat naast de Oostvaardersplassen het gebied Kempen-Broek in Limburg in beeld is.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer