Vlaamse+exportprijs+voor+Agristo
Nieuws
© Agristo

Vlaamse exportprijs voor Agristo

De Belgische aardappelverwerker Agristo is uitverkozen tot 'Leeuw van de Export', een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt toegekend door de Vlaamse overheid.

Agristo is wereldwijd de grootste producent van ingevroren aardappelspecialiteiten, meldt Vilt. Naast Harelbeke in België heeft het bedrijf ook een verwerkingslocatie in Tilburg.

De aardappelverwerker exporteert naar 116 landen. De omzet in 2013 was 242 miljoen euro en daarvan werd 99 procent in het buitenland gerealiseerd. De export ging vorig jaar voor 34 procent van de totale omzet naar bestemmingen buiten Europa.

Meer dan 200 producten

De 373 medewerkers van aardappelverwerker Agristo maken meer dan 200 ingevroren aardappelproducten die vooral onder private label op de markt komen. Op jaarbasis worden ruim 600.000 ton aardappelen verwerkt tot 390.000 ton eindproduct.

De jury van de Vlaamse exportprijs roemt het familiale karakter van Agristo en de ontwikkeling die het bedrijf de afgelopen 25 jaar heeft doorgemaakt. De verwerker mag zichzelf een jaarlang 'Leeuw van de Export' noemen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer