Ploegen is passé op de Annahoeve

Om het organische stofgehalte in de zandgrond op een gezond peil te houden, is Paul Hazenberg veel aan het experimenten. Zo ploegt hij zijn grasland, met daarna maïs, niet meer. Daar is hij tien jaar geleden al mee begonnen op een paar hectare en sinds drie jaar is de ploeg helemaal passé op de Annahoeve in De Moer.
Niet-kerende grondbewerking is daarvoor in de plaats gekomen. ‘Ik heb een goede opbrengst, al zijn er wel veel verschillende machines getest. Ik werk daarbij samen met het Louis Bolk Instituut. Ook zaai ik rode klaver, zodat de lange penwortels de voedingsstoffen uit de diepere bodemlagen kunnen halen. Ik ga voor een optimaal en gezond bodemleven. Daar moet je op deze droge zandgronden natuurlijk veel meer voor doen dan op vruchtbare kleigronden’, aldus Hazenberg.
‘Ik sta open voor nieuwe werkwijzen en ben altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen. Voor mij hoeft het ook niet precies zo te gaan zoals het gisteren ging. Gangbare bedrijfsvoering is voor mij niet heilig’, stelt de ondernemer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer