Theatraal afscheid 't Halfvasten

Ode aan 't Halfvasten is een theatraal afscheid van een historische IJsselhoeve. Het publiek kan vrijdag, zaterdag en zondag genieten van film, theater en een tentoonstelling.

Theatraal+afscheid+%27t+Halfvasten
© Robin Britstra

Vanwege het provinciaal project Ruimte voor de Rivier moet 't Halfvasten wijken. De dijk wordt er verlaagd en binnendijks worden beken uitgegraven voor waterberging. Vier boerderijen worden weggevaagd.

Hendrik Jan Wassink en zijn zoons Timo (25) en Niels (23) zijn de laatste bewoners van het familiebedrijf. Echtgenote Els Wassink-Allekamp overleed dit jaar. Haar familie woonde er vanaf 1840.

Theaterstuk

Over de teloorgang van de boerderijen werd een documentaire gemaakt. Die is in het komende weekeinde te bewonderen naast een theaterstuk, uitgevoerd door het gezelschap Prins te Paard uit Nagele.

Het theaterstuk ‘Cornelis’ is een poëtische voorstelling, waarbij de hoofdfiguur met een bijzonder voertuig op zoek gaat naar de laatste verhalen van de plek.

IJsselhoeve

Dit theatraal afscheid vindt nog plaats op IJsselhoeve ’t Halfvasten in Cortenoever, Holthuizerweg.

De aanvang is 20 uur. Aanmelden via mail: halfvasten@ijsselhoeven.nl of kaarten halen bij boekhandel Primera uit Brummen of boekhandel Hendriks uit Eerbeek.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer