Tuinders teleurgesteld over nieuw PIP

‘Zwaar teleurgesteld.’ Zo omschrijft voorzitter Henk Kolbach van Tuinbouwplatform Bommelerwaard de reactie van de tuinders op de Nota van Uitgangspunten voor het nieuwe Provinciaal Inpassingsplan (PIP) Bommelerwaard.

Tuinders+teleurgesteld+over+nieuw+PIP
© Nieuwe Oogst

Deze week stuurden Gedeputeerde Staten (GS) van Gelderland de nota naar de Provinciale Statenleden, die woensdag vergaderen over de herstructurering van de glastuinbouw en de paddenstoelenteelt in de Bommelerwaard.

‘Wij vinden niet de zekerheden die wij na het advies van informateur mevrouw Van Vliet en het intensieve gebiedsproces juist wel hadden verwacht’, reageert Kolbach.

Voorwaarden

De tuinbouwsector wil dat de wijzigingsplannen bestaan uit een bestemmingsregeling die het weer mogelijk maakt om bij recht nieuwe kassen te kunnen bouwen. Daarbij moeten dan ook zaken als landschappelijke inpassing, wegen en water op de kaart worden ingekleurd.

Ook mogen plankosten voor het opstellen en in procedure brengen van de wijzigingsplannen en eventuele planschade die ontstaat bij het effectueren van de wijzigingsbevoegdheid, niet voor rekening van de sector komen.

Brief

Inmiddels heeft Tuinbouwplatform Bommelerwaard deze en andere kritiek verwoord in een brief aan de Gelderse Statenleden. Ook gaat het platform de Statenfracties apart benaderen met de bezwaren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer