Demo+oogstrobot+in+paprika
Nieuws
© Wageningen UR

Demo oogstrobot in paprika

Het 3,5 jaar durende onderzoek naar slimme robots voor gewassen heeft geleid tot de ontwikkeling van de paprika-oogstrobot. Wageningen UR Glastuinbouw geeft donderdag 4 september een demonstratie.

Tijdens de informatiemiddag zijn meer resultaten van het Europese onderzoeksproject 'Clever Robot for Crops (CROPS)' te zien.

Demo niet in gewas

Na 3,5 jaar onderzoek is de integratie van de ontwikkelde modules van de paprika-oogstrobot afgerond. Onlangs is onderzocht wat de robot in een commerciële kas kan voor wat betreft oogstsucces, cyclustijden en oorzaken van fouten.

De resultaten van deze experimenten, inclusief een economische analyse, worden tijdens de informatiemiddag gepresenteerd. De demonstratie vindt plaats in de expositiehal, dus niet in een paprika gewas.

Aanmelden

De informatiemiddag vindt plaats bij Demokwekerij Westland in Honselersdijk. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is noodzakelijk bij Jochen Hemming (jochen.hemming@wur.nl tel. 0317-486710) van Wageningen UR Glastuinbouw.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer