Overijssel+handhaaft+ganzenbeleid
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Overijssel handhaaft ganzenbeleid

Provincie Overijssel houdt vast aan het bestaande ganzenbeleid. Dat is gisteren tijdens de provinciale statenvergadering besloten.


Een ruime meerderheid van de statenleden stemde in het nieuwe Faunabeheerplan dat is opgesteld door de Faunabeheereenheid (FBE).

Geen winterrust

Dat betekent dat er in Overijssel geen winterrust voor ganzen komt en dat de provincie agrariërs en grondeigenaren de maximale wettelijke ruimte wil geven om schade aan gewassen door ganzen te beperken.

Het doel van het provinciale beleid is om het huidige aantal overzomerende ganzen te reduceren tot de aantallen van 2005. Dat betekent een reductie van zeker 10.000 ganzen.

Monitoring

Provincie Overijssel wil inzetten op maximale schadebestrijding, maar wel in combinatie met monitoring van de aantallen ganzen in Overijssel. Op die manier wil men voldoen aan de internationale verplichtingen ten aanzien van de bescherming van trekganzen.

In Overijssel zijn veel meer trekganzen dan internationaal verplicht is.

Arend Bouwmeester, portefeuillehouder Flora en Fauna van LTO Noord Overijssel is tevreden. ‘De provincie heeft zich buitengewoon ingespannen om dit voor elkaar te krijgen.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  22° / 11°
  40 %
Meer weer