Dag+van+de+Boerin+op+13+september
Nieuws
© Willemien Koning-Hoeve

Dag van de Boerin op 13 september

LTO Noord Vrouw en Bedrijf zet zaterdag 13 september boerinnen in het zonnetje op de ATH-beurs. Dan wordt voor de tweede keer de Dag van de Boerin gehouden.

Op de Dag van de Boerin staat de boerin centraal en wordt haar belangrijke rol in het boerenbedrijf belicht. LTO Noord Vrouw en Bedrijf haakt hier zaterdag op de ATH-beurs bij aan.

Ook is er via de social mediakanalen van LTO Noord met #dvdb aandacht voor de boerin.

Complimenten

LTO Noord Vrouw en Bedrijf We deelt zaterdag 'complimenten' uit en roept gezinsleden en de Nederlandse samenleving op extra aandacht te geven aan de boerinnen en tuindersvrouwen.

Vorig jaar is de Dag van De Boerin door één tweet ontstaan. Boerin Gerda Briene twitterde in 2013 dat het voortaan op de tweede zaterdag van september Dag van De Boerin is.

Dat bleef niet onopgemerkt en vond veel bijval. LTO Noord Vrouw en Bedrijf wil van deze dag een traditie maken en steunt het initiatief.

Gezinsbedrijf

Dit jaar is het ook internationaal het jaar van het gezinsbedrijf. 'De vrouw heeft altijd al een belangrijke rol binnen het boerengezin gehad', zegt Willemien Koning, voorzitter van LTO Noord Vrouw en Bedrijf.

'Dit jaar wordt ook onderzoek gedaan naar de rol en positie van de vrouwen op het gezinsbedrijf.'

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
Meer weer