Eén tweet leidt tot Dag van de Boerin

Met één tweet in één dag een jaarlijkse feestdag voor boerinnen in het leven roepen en tot uit de hoogste politieke kringen daarop reacties krijgen. Pluimveehoudster Gerda Briene uit Wierden kreeg het deze week voor elkaar.

E%C3%A9n+tweet+leidt+tot+Dag+van+de+Boerin
© -

In Nederland bestond tot zaterdag 14 september nog geen Dag van de Boerin. Tot die ene tweet van de Twentse pluimveehoudster: 'Ik ben zo blij! Vandaag is het Dag van de Boerin.'

Vervolgens stuurde Briene tweets naar volgers met de vraag welke boerin zíj die dag gingen feliciteren en complimenteren. Dat had een stroom aan reacties tot gevolg. De Dag van de Boerin was ineens een feit.

Dijksma

Tot in Den Haag en Brussel werd de Dag van de Boerin bekend. Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) twitterde: 'Vandaag is het ook de dag van de boerin. Complimenten aan al die hardwerkende vrouwen die onze land- en tuinbouwsector rijk is!'

Ook Europarlementariër Esther de Lange (CDA) en andere Kamerleden gingen er op in.

Genoten

Briene zegt genoten te hebben van alle reacties en stelt dat vanaf nu elke tweede zaterdag in september de ‘Dag van de Boerin’ is. Komende maanden gaat zij aan de slag om voor volgend jaar de eerste fysieke Dag van de Boerin te organiseren.

Ideeën kunnen worden gestuurd naar: dagvandeboerin@gmail.com. Ook mensen die willen meehelpen met de organisatie en eventuele sponsors, kunnen zich daar melden.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer