Speciaal+onderwijs+op+boerenerf+Denekamp
Nieuws
© Reggestreekfotografie Bert Kamp

Speciaal onderwijs op boerenerf Denekamp

Zorgboerin Ellen Loohuis uit Denekamp en twee scholen voor zeer moeilijk lerende kinderen in Hengelo hebben plannen om de nevenlocatie van de scholen uit te breiden op Erve Remerman. Dat geeft Loohuis aan.

Sinds september vorig jaar krijgen vijf kinderen van 't Lemenschoer, een basisschool voor zeer moeilijk lerende kinderen met gedragsproblemen, les op het boerenerf in Denekamp.

Een leerkracht van 't Lemenschoer werkt op de locatie. Een medewerker van Erve Remerman begeleidt de leerkracht.

Uit de zorg

De eerste ervaringen zijn positief. 'Door Sesamstraat onderwijs aan te bieden, proberen wij hen uit de zorg te houden. De boerderij geeft de kinderen rust in hun hoofd, ze kunnen beter leren', weet Loohuis.

De scholen, 't Lemenschoer en VSO Korhoen voor voortgezet onderwijs, willen maximaal uitbreiden tot drie klassen met ieder zes kinderen. 'Het gaat om kinderen van zeven tot veertien jaar.'

Overvraagd

Deze kinderen hebben vaak al op vier of vijf scholen gezeten, ze zijn helemaal overvraagd, geeft de zorgboerin aan.

'Vorig jaar september is de eerste klas van vijf kinderen gestart. De boerderij geeft de kinderen rust in hun hoofd, ze kunnen beter leren.’

Gedragsproblemen

Loohuis biedt zorg aan volwassen en kinderen met een verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. Daarnaast houdt ze veertig stuks jongvee.

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer