Nieuwe waterbergingen nagenoeg klaar

De nieuwe waterbergingen in zowel de Noorderlegmeer- als de Zuiderlegmeerpolder bij Uithoorn zijn nagenoeg klaar. Dat meldt waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Nieuwe+waterbergingen+nagenoeg+klaar
© Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Voor de waterberging Noorderlegmeerpolder is 45.000 kuub grond afgegraven. Daarnaast is een watergang van 10 meter breed dwars door het volkstuinencomplex gerealiseerd.

‘Een mooi project waarbij er goede afspraken met de bewoners van het volkstuinencomplex zijn gemaakt en er een mooi resultaat is gehaald', aldus hoogheemraad Gerard Korrel.

Zuiderlegmeerpolder

De realisatie van de waterberging Zuiderlegmeerpolder is in volle gang. Er wordt in totaal 125.000 kuub grond afgegraven voor de waterberging van 14 hectare. Daarnaast wordt een watergang aangelegd die aansluit op het water bij het gemaal.

Korrel: ‘Het project is snel tot uitvoering gekomen. In een gebied met veel woningbouw en kassen is het van belang dat wateroverlast zoveel mogelijk wordt voorkomen omdat de schade anders aanzienlijk zou zijn voor zowel bewoners als bedrijven.'

Extreme neerslag

Amstel, Gooi en Vecht verwacht door klimaatveranderingen steeds meer extreme neerslag. Waterbergingen moeten de overlast beperken.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer