LLTB%2Dproject+over+dempen+prijsrisico%E2%80%99s
Nieuws
© Landpixel

LLTB-project over dempen prijsrisico’s

De LLTB start met een project om boeren en tuinders beter te wapenen tegen onverwachte prijsschommelingen.

Het is een actueel onderwerp, gezien de recente boycot van agrarische producten door Rusland. Prijsrisicomanagement gaat echter niet alleen over de verkoop van producten, maar ook over de inkoop van grondstoffen (bijvoorbeeld mengvoer).

Dit kan bijvoorbeeld met termijncontracten, maar ook door vaste prijsafspraken met zowel leveranciers als afnemers.

Onderzoek

De eerste fase van het project betreft een onderzoek, waarvoor een groot aantal LLTB-leden wordt uitgenodigd. Onderzocht wordt wat boeren weten over prijsrisicomanagement. Daarnaast vindt een inventarisatie plaats over de behoefte aan het opzetten van ondernemersgroepen die zich hiermee bezighouden.

Vervolgens krijgen deze ondernemingsgroepen gerichte trainingen om met behulp van diverse instrumenten eventuele financiële risico’s af te dekken. De ondernemersgroepen kunnen vervolgens uitgroeien tot coöperaties met als hoofdtaak het managen van prijsrisico’s voor de leden.

Samenwerking

Het project wordt in samenwerking met Wageningen Universiteit, Maastricht Universiteit en onderzoeksbureau Geelen Consultancy opgestart.
Meer informatie is hier te vinden.

· Lees meer hierover zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid.

Weer

 • Dinsdag
  16° / 2°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  25 %
Meer weer