Internationaal+tuinbouwonderwijs
Nieuws
© WUR

Internationaal tuinbouwonderwijs

De Lentiz onderwijsgroep en Wageningen UR gaan samen een compleet pakket voor het internationale tuinbouwonderwijs verzorgen. Ze tekenden daarvoor een intentieverklaring.

Beide partners worden in het buitenland regelmatig gevraagd om door middel van kennisoverdracht bij te dragen aan de verhoging van lokale kennis op het terrein van de glastuinbouw.

Het gaat hier vaak om vragen naar zowel academische kennis als naar meer praktische kennis en 'hands-on trainingen'.

Kant-en-klaar cursuspakket

Op dit moment is er geen kant-en-klaar cursuspakket beschikbaar waarmee snel en accuraat ingesprongen kan worden op deze behoeftes.

Wageningen UR en Lentiz zullen daarom samenwerken aan de ontwikkeling van een internationale 'Protected Horticulture course' door een samenhangend pakket aan opleidingen, cursussen en trainingen te ontwikkelen op hbo+- en mbo-niveau.

Kennis, vaardigheden en markt

De partijen tekenden een intentieverklaring. De intentie van beide partijen is om de gezamenlijke aanpak in de komende jaren tot een duurzame samenwerking te laten groeien op het gebied van internationaal tuinbouwonderwijs en internationale cursussen binnen de tuinbouwsector.

De samenwerking richt zich op de gemeenschappelijke ontwikkeling van kennis- en vaardigheidsmodules en tevens op de gezamenlijke marktbenadering.

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer