VVD%2Dvragen+over+vergunningverlening
Nieuws
© Dirk Hol

VVD-vragen over vergunningverlening

Kamerlid Helma Lodders (VVD) wil duidelijkheid over de manier waarop de provincies omgaan met vergunningverlening in het kader van stikstofdepositie.

Ze vraagt staatssecretaris Sharon Dijksma een inventarisatie te maken.

Aanleiding is het besluit van gedeputeerde staten van Drenthe, vorige maand, om het Beleidskader Stikstof 2.0 in te trekken. In schriftelijke vragen aan Dijksma informeert Lodders naar de gevolgen daarvan voor ondernemers.

Tegelijk wil ze weten hoe andere provincies omgaan met vergunningverlening zolang de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) nog niet beschikbaar is. Een inventarisatie van het ministerie van EZ zou daarover duidelijkheid kunnen geven.

Aanvullende maatregelen

Lodders maakt zich zorgen over de veehouderijbedrijven die beperkt worden in hun bedrijfsvoering ten gevolge van het ammoniakbeleid. Ze vraagt de staatssecretaris of aanvullende maatregelen nodig zijn voor het geval de PAS onvoldoende uitkomst biedt.

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer