VVD-vragen over vergunningverlening

Kamerlid Helma Lodders (VVD) wil duidelijkheid over de manier waarop de provincies omgaan met vergunningverlening in het kader van stikstofdepositie.

VVD%2Dvragen+over+vergunningverlening
© Dirk Hol

Ze vraagt staatssecretaris Sharon Dijksma een inventarisatie te maken.

Aanleiding is het besluit van gedeputeerde staten van Drenthe, vorige maand, om het Beleidskader Stikstof 2.0 in te trekken. In schriftelijke vragen aan Dijksma informeert Lodders naar de gevolgen daarvan voor ondernemers.

Tegelijk wil ze weten hoe andere provincies omgaan met vergunningverlening zolang de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) nog niet beschikbaar is. Een inventarisatie van het ministerie van EZ zou daarover duidelijkheid kunnen geven.

Aanvullende maatregelen

Lodders maakt zich zorgen over de veehouderijbedrijven die beperkt worden in hun bedrijfsvoering ten gevolge van het ammoniakbeleid. Ze vraagt de staatssecretaris of aanvullende maatregelen nodig zijn voor het geval de PAS onvoldoende uitkomst biedt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer