Nieuw concept gewasbescherming in kas

Het Nederlands-Duitse Gezonde Kas-project presenteert binnenkort een nieuw concept van gewasbescherming voor de moderne glastuinbouw.

Nieuw+concept+gewasbescherming+in+kas
© Gezonde Kas

Dankzij dit nieuwe ‘Gezonde Kas-systeem’ kan de teler gewassen met een goede kwaliteit zonder ziekten en plagen produceren, meldt projectteam Gezonde Kas.

Het team deed vier jaar onderzoek in tomaat en cyclamen als voorbeeldteelten. Het resultaat is een innovatief gewasbeschermingssysteem dat gebruik maakt van de modernste technieken.

Attentie

Het attendeert de teler op de aanwezigheid van ziekten en plagen voordat er symptomen zichtbaar zijn en adviseert en faciliteert bij het toepassen van de noodzakelijke maatregelen.

‘Het systeem zorgt ervoor dat het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen zo veel mogelijk beperkt wordt’, aldus projectleider Carolien Zijlstra van Wageningen UR.

Demonstratie

Op 1 en 2 oktober worden de onderzoekresultaten van het vier jaar durende project Gezonde Kas gedemonstreerd in het Duitse Straelen.

Tien onderzoeksinstellingen en 22 bedrijven werkten mee aan de ontwikkeling van dit duurzame gewasbeschermingssysteem, dat voor ruim 10 miljoen euro is gefinancierd door de Europese Unie, nationale en regionale financiers.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer