Nominaties+Persprijs+Plantarium+2014
Nieuws
© Plantarium

Nominaties Persprijs Plantarium 2014

Een van de prijzen die jaarlijks op Plantarium worden uitgereikt is de Persprijs. Een jury van vakjournalisten uit Nederland en buitenland bepaalt wie deze prijs krijgt.

Nieuwe Oogst besteedt deze week aandacht aan de kanshebbers.

Alle deelnemers uit binnen- en buitenland worden in de gelegenheid gesteld een product in te zenden voor de persprijs. Het product moet een duidelijke toegevoegde waarde voor de doelgroep hebben en in deze vorm ook echt nieuw of 'anders' zijn.

Twee categorieën

De persprijs wordt toegekend in twee categorieën: Tuinplanten (boomkwekerijproducten/vaste planten/waterplanten geschikt voor tuin, terras en balkon) en Concepten. Een product kan slechts in één categorie worden ingezonden.

Dit jaar zijn er 18 aanmeldingen voor de persprijs, 7 in de categorie Tuinplanten en 11 in de categorie Concepten.

Tuinplanten

De inzendingen in de categorie Tuinplanten zijn: Clematis 'Maria Sklodowska Curie' PBR van Clematis Container Nursery, Familieboom (5 verschillende fruitrassen aan 1 boom) van Fruithof, Echinacea Fatal Attraction van F.N. Kempen, Butterfly Wall (Buddleja ‘Hinebud1’ (Bloomtastic Dreaming Lavender) van Boomkwekerij Cees Koemans, Callicarpa bodinieri 'Profusion' van Fa. J.A. Streng & Zn. Potcultures, Delosperma cooperi Jewel of Desert van Marcel van Leeuwen tuinplanten bv en Clematis 'Zoprika' (Princess Kate) van J. van Zoest BV.

Concepten

De categorie Concepten bestaat uit de volgende inzendingen: Rosa " Climbing Garden Beauties" van Gebr Seuren Rozenkwekerijen B.V., Retro Rhodo van ID'Flor, Greenminder® van PEP Business Creators BV, moreLIPS (plantenmerk) van Comfort Plant Group, Hydrangea macr. Black Diamonds (R) concept van De Jong Plant BV, Eucalyptus ‘Azura’®, Mahonia ‘Soft Caress’® en Vaccinium ‘Red Candy’® van Van Son & Koot BV, Draagbeugel conifeer Finest Green Quality van Kwekerij de Bloemenkampen BV, Plantenhoes met foto van eindproduct (Hydrangea paniculata Candlelight, Hydr. pan. Limelight, Hydr. pan. Vanille Fraise) van Veluweplant BV.

Consument belangrijk

Volgende week dinsdagmiddag beoordeelt de internationale jury de inzendingen. Uitgangspunt daarbij is welk product, naar het oordeel van de jury, in de betreffende categorie een groot succes kan worden bij de consument.

Het product dat in deze beoordeling het hoogste scoort is de winnaar.

Plantarium 2014 wordt gehouden van 27-30 augustus 2014 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  12° / 6°
  40 %
 • Woensdag
  12° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer