Plantarium speelt in op duurzame toekomst

Tijdens Plantarium 2014 wordt de verbinding gelegd tussen de huidige manier van verkoop en de duurzame toekomst. In een speciale retailopstelling is te zien welke rol duurzaamheid in de toekomst gaat spelen bij de verkoop van tuinplanten.

Plantarium+speelt+in+op+duurzame+toekomst
© Nieuwe Oogst


Duurzaamheid is een actueel thema, ook in de boomkwekerij. In de sector spelen tal van initiatieven om de teelt van planten te verduurzamen. Dat varieert van ‘Schoon water-projecten’ tot volledig biologische teelten en alles daar tussen in.

Het duurzaamheidsplein op Plantarium 2014 legt de verbinding tussen dit actueel maatschappelijk thema en de boomkwekerijsector.

Duurzaamheidsplein

Het duurzaamheidsplein bestaat uit twee onderdelen. Een deel is de duurzame tuin van Sjaak Willemstein Hoveniers uit Waddinxveen. Dat bedrijf is in 2013 uitgeroepen tot meest duurzame hovenier van Nederland.

Willemstein laat zien dat het afval van de één, de grondstof voor de ander kan zijn.

Duurzame tuincentrum

Pal grenzend aan deze duurzame tuin, wordt een voorbeeld van het duurzame tuincentrum gepresenteerd. In de opstelling is veel ruimte voor communicatie rondom de plant en haar duurzaamheid.

Zo kan de consument via scancodes en het ‘activeren’ van planten op social media en internet achterhalen hoe de plant is gekweekt, welke kwekerij achter de plant zit, hoe die omgaat met bijvoorbeeld water, gewasbescherming, bemesting, haar personeel en andere onderwerpen rondom duurzaam ondernemen.

Plantarium 2014

Boomkwekerij-evenement Plantarium 2014 wordt gehouden van 27-30 augustus 2014 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer